© atv

Parket opent onderzoek naar mogelijke fraude bij Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi

Antwerpen -

Het Antwerpse parket heeft een onderzoek geopend naar de mogelijke fraude bij Let’s Go Urban van Open Vld-politica en onderneemster Sihame El Kaouakibi. Het wil weten of er strafbare feiten gepleegd zijn.

“Het parket is ambtshalve (op eigen initiatief, red.) met een onderzoek gestart”, bevestigt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

“De federale gerechtelijke politie Antwerpen heeft een aanvankelijk proces-verbaal opgesteld en zal het onderzoek voeren. Daarvoor gaan ze onder meer stukken uit het dossier van de ondernemingsrechtbank bekijken, zoals bijvoorbeeld het auditverslag”, aldus Aerts.

Over eventuele verdere stappen wil het parket nog niet uitweiden. Eerst wordt er onderzocht of er al dan niet strafbare feiten gepleegd zijn. “Dat zal het onderzoek moeten uitwijzen“, klinkt het. Ook de stad Antwerpen, die jarenlang subsidies uitreikte aan de organisatie, startte eerder deze week al een onderzoek.

Videoboodschap

De Antwerpse vzw Let’s Go Urban van El Kaouakibi werd onlangs op vraag van drie misnoegde bestuursleden doorgelicht door een onafhankelijk auditbureau.

Die audit riep een beeld op van boekhoudkundige chaos, en een gebrek aan tussenschotten tussen de vzw en de eigen bedrijven van het Vlaams Parlementslid. Of er echt sprake is van onregelmatigheden, zal nog moeten blijken. De Antwerpse ondernemingsrechtbank besliste om een voorlopige bewindvoerder aan te stellen, maar daartegen tekende Sihame El Kaouakibi derdenverzet aan.

Ze reageerde donderdagavond in een videoboodschap op de aantijgingen. “Met verbijstering heb ik de afgelopen dagen kennis genomen van een lawine aan beschuldigingen, verwijten en verdachtmakingen en ernstig verbaal vandalisme”, zei ze.

Videoboodschap El Kaouakibi

(vdaa, jtp, blg)

 

 LEES OOK:

Sihame El Kaouakibi in opspraak voor geldtransacties bij vzw

Ook stad Antwerpen opent onderzoek naar Sihame El Kaouakibi

Onderzoek geldstromen Let’s Go Urban: minstens 340.000 euro moet verantwoord worden

El Kaouakibi reageert: “Met verbijstering kennis genomen van lawine aan beschuldigingen en verwijten”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Sihame El Kaouakibi