© Theo Derkinderen

Steenweg op Blaasveld meer dan 2 uur afgesloten na ongeval met motorrijder

Heffen -

De Steenweg op Blaasveld in Heffen (Mechelen) is vrijdag ruim twee uur volledig afgesloten geweest na een aanrijding tussen een motorrijder en een auto. Daardoor moest het verkeer omrijden via Leest en ontstonden er ook daar verkeersproblemen.

Het ongeval gebeurde vrijdagvoormiddag. Een motorrijder botste er, aan tandartsenpraktijk, met een auto. Ook een vrachtwagen, die richting Mechelen reed, werd geraakt door de vallende motorfietser. De man raakte zwaargewond. De hulpdiensten dienden hem ter plaatse de eerste zorgen toe en brachten hem nadien over naar het ziekenhuis.

De motorrijder kwam zwaar ten val door de aanrijding. 

De motorrijder kwam zwaar ten val door de aanrijding. ©  Theo Derkinderen

Omdat het wachten was op meer informatie over de ernst van de verwondingen – en er sprake was van levensgevaar of niet – besliste de politie om alle voertuigen te laten staan en de rijbaan af te sluiten. Het verkeer dat richting Willebroek of Mechelen moest werd door politieploegen afgeleid richting Leest. Daardoor ontstonden er ook daar verkeersproblemen.

Bestuurders die in de file van het ongeval stonden kregen de mogelijkheid om terug te draaien zodat ze hun weg toch konden verderzetten.

Omstreeks kwart voor twee was de rijbaan weer vrij. (tdk)

MEER OVER Video

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio