Themabeeld. 

Themabeeld. © Politie Antwerpen

Manipulatieve thuisverzorgster steelt 12.000 euro van hoogbejaarde klant

Deurne -

De Antwerpse politie heeft deze week een 25-jarige thuisverpleegster opgepakt. De vrouw zou zich maandenlang financieel verrijkt hebben door misbruik te maken van een eenzame, hoogbejaarde klant.

In de loop van vorige maand verwittigde iemand het wijkondersteuningsteam van de regio Oost al van de verdachte toestand. “Het team startte een onderzoek en de vermoedens konden bevestigd worden. De verdachte had de klant aan zich gebonden en had de controle verworven over zijn financiën”, legt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie uit.

De vrouw had in enkele maanden tijd vermoedelijk zo’n 12.000 euro ontvreemd van de hoogbejaarde man. “Uit bankonderzoek kwamen ook enkele dubieuze betalingen naar boven”, aldus Migom. De politie confronteerde de verdachte begin deze week met de feiten. “De 25-jarige thuisverpleegster werd gearresteerd”, zegt Migom.

Bij een huiszoeking nam de politie verschillende aangekochte luxeproducten en een som cash geld in beslag. Ook de wagen van de vrouw werd in beslag genomen, met het oog op een latere terugbetaling aan het slachtoffer. “Het onderzoek wordt verdergezet. Voor de hoogbejaarde man werd opvang voorzien”, aldus de politie nog.

jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio