©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Waalse Pijl start dit jaar in Charleroi en deelt vier wildcards uit

De Waalse Pijl vertrekt dit jaar vanuit Charleroi, zo maakte de organisatie vrijdag bekend. De aankomst ligt traditioneel op de Muur van Hoei.

Bron: BELGA

De renners moeten op woensdag 21 april 192 km afleggen. Onderweg wachten twaalf hellingen, waaronder drie keer de Muur van Hoei. Na het vertrek in Charleroi gaat het richting Fosses-la-Ville voor de eerste (mogelijk nerveuze) 32 km. In Yvoir wacht de eerste klim alvorens het peloton de Ardense wegen optrekt voor de elf volgende hindernissen in de laatste 110 km. De eerste beklimming van de Muur van Hoei volgt na 128 km wedstrijd. Vervolgens staan twee lussen van 30 km op het menu, met telkens de Côte d’Ereffe, de Côte du chemin des Guesses en de Muur van Hoei.

Er verschijnen 25 ploegen aan de start. Dat zijn de negentien uit de WorldTour (met Deceuninck-Quick.Step en Lotto Soudal), de twee eerste UCI Pro Teams van 2020 (Alpecin-Fenix en Arkéa-Samsic) en vier wildcards. Die gaan naar Bingoal Wallonie-Bruxelles, Sport Vlaanderen Baloise, Delko en Gazprom Rusvelo.

Vorig jaar won de Zwitser Marc Hirschi de 84e Waalse Pijl.

Vastgoed

Jobs in de regio