RECEPT. Appelflap-lolly’s

Deze appelflap-lolly’s kan je al rekenend bakken met je kinderen. Of was het andersom?

Nodig (voor 5 stuks)

  • 3 appels
  • 1 pakje bladerdeeg (33 cm diameter)
  • 50 g water
  • Een half ei
  • 25 g melk
  • 30 g rietsuiker (optioneel)

Bereiding

Schil de drie appels en snijd ze in kleine stukjes. Stoof de appels 20 minuten op een laag vuur in een pan met het water en de suiker. (Je kunt de suiker ook weglaten). Zet een deksel op de pan, zodat het water niet verdampt en vergeet niet om af en toe te roeren. Als je appelmoes klaar is, laat je die 10 minuten afkoelen. Rol het bladerdeeg uit en snijd er rondjes uit van ongeveer 9 cm doorsnede. Schep een koffielepel appelmoes in het midden van een rondje. Leg er dan een tweede rondje op. Druk voorzichtig met een vork op de randen om ze in elkaar te plakken. Maak een mengsel klaar voor een glanslaagje: Klop in een kom met een vork het halve ei en de melk. Leg de gevulde rondjes op een rooster met bakpapier. Strijk er met het bakborsteltje het eimengsel over, zodat ze bij het bakken een mooie glans krijgen. Prik met de punt van een mes een paar gaatjes in elke appelflap, zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen. Bak 30 minuten op 180 °C.

Uit het kookboek:, Maryse Collignon en Valériane Gréban, Averbode, 120 p., 22,95 euro. 

Uit het kookboek:, Maryse Collignon en Valériane Gréban, Averbode, 120 p., 22,95 euro. 

Tips om te Doen!