©  BELGA

Nieuwe piste voor Koning Boudewijnstadion, nieuwe titelsponsor voor Memorial

Het Koning Boudewijnstadion krijgt voor de volgende editie van de Memorial Van Damme een nieuwe atletiekpiste krijgt, dat bevestigt organisator Bob Verbeeck. Over de piste waren veel klachten van toppers de vorige jaren. De Memorial krijgt ook een nieuwe titelsponsor, de verzekeraar Allianz die de Belgische atletiek op sleeptouw neemt.

Hans Jacobs

De belangrijkste atletiekmeeting van België, ook een van ’s wereld meest gerenommeerde meetings, heeft een nieuwe titelsponsor: de Allianz Memorial Van Damme. Dat is goed nieuws, om de meeting op eenzelfde niveau te kunnen behouden.

Van Rani Rosius over Kim Gevaert tot de Memorial

Maar er is meer: de verzekeraar wordt alvast voor vier jaar de hoofdsponsor van de Belgische atletiek, dus van de Vlaamse en Waalse atletiekliga. Enkele atleten worden ook ambassadeur van de verzekeraar: olympisch kampioene Kim Gevaert, de nieuwe sprinthoop Rani Rosius, paralympisch wereldrecordhouder Peter Genyn of de Belgian Cheetahs, de 4x400m-ploeg bij de vrouwen. “De financiële ondersteuning helpt”, zegt Rosius, de jongste van de bende. “Als ik meer op buitenlandse stage kan gaan daardoor, kan ik nog verder komen.”

Daarnaast zullen de nationale ploegen worden ondersteund bij hun internationale kampioenschappen (Allianz vervangt Tempo Team op de nationale uitrusting, over premies wordt nog nagedacht), de Belgische kampioenschappen of de Gouden Spike, de jaarlijkse uitreiking van beste atleet en atletes.

 

 ©  BELGA

“Dit kan de continuïteit waarborgen”, zegt Memorial-meetingdirecteur Cédric Van Branteghem. “Zeker na een Memorial zoals vorig jaar in uitzonderlijke omstandigheden. Dit was een Memorial van de hoop. We willen de allerbesten atleten naar Brussel blijven halen, ook dit jaar.”

Op 3 september 2021 vindt de volgende Memorial plaats. Van Branteghem: “We hopen opnieuw publiek te verwelkomen. Hopelijk weer met een vol stadion, maar dat is uiteraard af te wachten.” Onder meer een 400 meter (voor de Borlées), het hoogspringen voor vrouwen (voor Nafi Thiam?) en het polsstokspringen (dé hype van de atletiek op dit moment) staan al geprogrammeerd.

Nieuwe piste

In de marge van de persconferentie valt te vernemen dat het Koning Boudewijnstadion een nieuwe atletiekpiste krijgt. Dat bevestigt Bob Verbeeck, organisator van de Memorial. De nieuwe piste staat los van het partnerschap.

Over de piste waren veel klachten van toppers de vorige jaren. Van Branteghem: “Er is een commitment van de stad Brussel om een nieuwe piste te leggen, er is heel veel bereidwilligheid van alle partners om dat dit jaar nog te doen. we zijn volop in gesprek. Maar dát er een nieuwe piste komt, is zeker.”

En wat dan met het stadion? Komt er een gerenoveerd Koning Boudewijnstadion, omgedoopt de Allianz Arena (zoals er heel veel in de wereld zijn). Kathleen Van den Eynde, ceo van Allianz: “Zover willen we niet gaan, maar misschien voor een volgende stap.”

 

 ©  BELGA

Vastgoed

Jobs in de regio