©  BELGA

Standard wint waterballet bij stadsgenoot Seraing en plaatst zich voor achtste finales van de Croky Cup

Standard heeft met 1-4 gewonnen op het veld van stadsgenoot Seraing. De 1B-club speelde vrank en vrij, maar de Rouches sprongen met dank aan een sterke Joao Klauss uitstekend om met de kansen op een doorregend veld. De partij begon met enige vertraging nadat ref Jasper Vergoote om privéredenen verstek moest geven.

Bob Faesen

De grasmat van het Pairaystadion lag er toch al niet fantastisch bij en de aanhoudende regen hielp niet. Normaal voetballen was onmogelijk op deze modderpoel, het was ploegen geblazen. En dan speelde Standard nog eens in het wit. De wasdienst van de club zal lachen.

Lachen was het ook al voor de match. Ref Jasper Vergoote was vlak voor de aftrap terug naar huis vertrokken omdat zijn vrouwen op bevallen stond. Omdat er in deze ronde van de beker nog geen vierde scheidsrechter aanwezig is, moest er snel een extra arbiter worden opgetrommeld. Jonathan Lardot, die in het nabijgelegen Tinlot woont, was bereid om in te springen. De partij begon met tien minuten vertraging.

Standard kwam al snel op voorsprong. Net als in Club Brugge was het Bokadi die na een stilstaande fase kon scoren: 0-1. Beter kun je niet beginnen. De thuisploeg was niet van slag. De ploeg van Emilio Ferrera voetbalde aardig, maar liet na de gecreëerde kansen om te zetten. Eerst kregen Milicevic en Mikautadze het leer niet in de goal, daarna pakte Bodart een kopbal van Ndiaye. Zelfs Mikautadze, goaltjesdief in 1B, faalde vanop de strafschopstip. Een beetje gerechtigheid, want debutant Sissako had bij zijn tackle de bal geraakt.

Kortrijk wacht volgende week op Standard

Aan de overkant konden de Rouches de score verdubbelen. Jans scoorde na een counter de 0-2. De Luxemburger kon zich prima redden op de akker van Seraing. Net als Joao Klauss overigens. De Braziliaan smeet zich, won duels en toonde technisch vernuft. Zijn doelpunt na rust was van zeldzame schoonheid. Vanuit een schuine hoek stiftte hij achteloos over Mignon: 0-3. Match gespeeld.

Seraing kreeg in de slotfase een tweede strafschop. Mouhli tekende voor de verdiende eerredder. En helemaal in het slot bepaalde invaller Muleka met een verre knal de eindstand op 1-4. Standard mag zich in de volgende ronde opmaken voor een verdere verplaatsing dan Seraing. Het reist dinsdag alweer af naar Kortrijk. Zaterdag wacht eerst nog het competitieduel tegen OH Leuven.

MEER OVER Standard de Liège

Meer sportnieuws