Voortaan worden de kindjes gewogen en gemeten in een gloednieuwe ontvangstruimte van Kind&Gezin in de Gasthuisstraat 3.  

Voortaan worden de kindjes gewogen en gemeten in een gloednieuwe ontvangstruimte van Kind&Gezin in de Gasthuisstraat 3.  ©  Elke Lamens

Kind en Gezin is klaar om meer mama’s en kindjes te ontvangen

Brecht

Kind en Gezin ontvangt vanaf 4 februari alle kersverse mama’s en hun baby’s in een gloednieuwe ruimte. Die is woensdag officieel in gebruik genomen. “Dit is een toplocatie, het is de beste die we ooit hebben gehad. We zijn de gemeente heel erg dankbaar”, reageert May Van Gastel opgetogen in naam van alle zeventien vrijwilligers. “Na tien jaar in de Gasthuisstraat 32 is deze locatie op nummer 3 een verademing. We kunnen de ruimte die tweemaal zo groot is, ook beter ventileren. De kinderen staan hier ook centraal. We zijn JOart uit Oostmalle erg dankbaar voor de mooie muurschilderingen.”

 

 ©  Ella Lamens

Het voormalige ACV-kantoor is omgetoverd tot zeer lichte en ruime kindvriendelijke ruimte. Ook de verpleegkundigen en de arts hebben hun lokaal vlak naast elkaar. “Heel positief is dat ook de bushalte verhuist, wat dichter naar hier”, weet schepen van Sociale Zaken Luc Aerts (CD&V) die samen met burgemeester Sven Deckers (N-VA) de nieuwe ruimte kwam openen. Geen overbodige luxe als je weet dat een vijfde van de ouders met het openbaar vervoer komt. De verhuizing komt ook niets te vroeg, want in 2021 ziet het ernaar uit dat Brecht de kaap van 30.000 inwoners rondt. “Gemiddeld worden er maandelijks twintig kindjes geboren, in september waren dat er dertig en ze verwachten door de lockdown een babyboom in 2021”, weet verpleegkundige Hilde Uytdenhoef.  (ella)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio