©  BELGA

Rode Duivels starten kwalificatiecampagne voor WK achter gesloten deuren in Leuven: “Meest aangewezen oplossing”

De Rode Duivels werken hun eerste twee thuiswedstrijden in de kwalificaties voor het WK 2022 in Qatar (24 maart tegen Wales en 30 maart tegen Wit-Rusland) achter gesloten deuren af in het stadion van Oud-Heverlee Leuven, zo bevestigde de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) woensdag.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Ook eind vorig jaar moesten de Duivels voor de oefeninterland tegen Zwitserland en de Nations League-duels tegen Engeland en Denemarken al naar Leuven uitwijken.

“Gezien er vanwege COVID-19 nog altijd geen toeschouwers zijn toegelaten, is een dergelijke verhuis opnieuw de meest aangewezen oplossing”, klinkt het in de mededeling van de bond. “De KBVB bereikte daarover een akkoord met OH Leuven, de Stad Leuven en met de Stad Brussel waarmee de KBVB een contract heeft om de thuismatchen van de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion te spelen. Maar gezien de huidige sanitaire crisis is een organisatie van dergelijke wedstrijden in een kleiner stadion voordeliger. De KBVB is intussen erg vertrouwd met het stadion in Leuven waar ook al de thuiswedstrijden van de Red Flames en de beloften worden gespeeld. De Voetbalbond houdt er dan ook sterk aan om zowel de club OHL als de stad Leuven te danken voor hun gastvrijheid en de vlotte samenwerking.”

Op de eerste speeldag in groep E van de kwalificaties zakt Wales op 24 maart af naar Leuven. Met de Welshmen staat nog een rekening open, na de verloren kwartfinale op het EK 2016 in Frankrijk. Drie dagen later trekken Roberto Martinez en co naar Praag voor de interland tegen Tsjechië, alvorens Wit-Rusland op 30 maart te verwelkomen op de derde speeldag in de groepsfase. Estland is de vierde tegenstander in de groep, enkel de groepswinnaar mag rechtstreeks naar het winter-WK in Qatar.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Vastgoed

Jobs in de regio