©  Shutterstock

Razend populair op TikTok: eenvoudig pastarecept met volledige blok feta

De foodtrends op TikTok volgen elkaar in een sneltempo op. Vaak gaat het om zoete bereidingen, maar nu is er eentje trending waarbij in een pasta een volledige blok feta wordt gebruikt en slechts een handvol andere ingrediënten.

flb

Fetapasta is momenteel razend populair op TikTok. Alles begon naar verluidt met de Finse foodblogster Jenni Häyrinen in 2019. Zij zou als eerste dat recept hebben gedeeld waarna het zodanig populair werd in haar land dat er een fetatekort zou zijn ontstaan in de supermarkten. Liefst dertig miljoen keer werd haar filmpje bekeken. Het is dan ook een eenvoudige methode om snel een smaakvol recept op tafel te zetten.

Het enige wat je moet doen is een blok feta in een ovenschaal leggen met wat olijfolie, zout en peper over en in stukken gesneden kerstomaatjes rond. Stop vervolgens in de oven, meng daarna alles door elkaar en werk af met wat look en kruiden naar keuze. Voeg er nog wat gekookte pasta en wat kookvocht aan toe en voilà, je hebt je gerecht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NIET TE MISSEN