Ook stad Antwerpen opent onderzoek naar Sihame El Kaouakibi

De stad Antwerpen start ook een onderzoek naar de mogelijke fraude bij vzw Let’s Go Urban Academy van Open Vld-politica en onderneemster Sihame El Kaouakibi. Dat meldt het kabinet van schepen van Jeugd Jinnih Beels (sp.a). De stad wil weten of de honderdduizenden euro’s aan subsidies correct gebruikt zijn.

LEES OOK: Financieel onderzoek brengt Sihame El Kaouakibi (Open Vld) in opspraak

“We hebben kennisgenomen dat er een onderzoek is opgestart”, laat Jinnih Beels (sp.a) weten via haar woordvoerster. “De stad opent daarom zelf een onderzoek om na te gaan of de subsidies die de organisatie vanuit verschillende domeinen kreeg correct zijn aangewend.”

Dinsdag raakte bekend dat de voorzitter van de Antwerpse ondernemingsrechtbank een voorlopig bewindvoerder heeft aangesteld bij Let’s Go Urban. Die bewindvoerder zal de organisatie de komende drie maanden niet alleen onder zijn hoede nemen, maar er ook een onderzoek voeren naar vermeende “financiële malversaties”.

© atv

Let’s Go Urban is het stads-dansproject voor jongeren van Vlaams volksvertegenwoordiger Sihame El Kaouakibi (Open Vld). Haar partij reageert kort op het nieuws. Zo wil men de resultaten van het onderzoek en de bevindingen van de aangestelde bewindvoerder afwachten. “We gaan zoals het in een rechtsstaat hoort uit van het vermoeden van onschuld tot het tegendeel is bewezen en wachten dus de resultaten af van de audit van de bewindvoerder”.

 jtp, blg

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Sihame El Kaouakibi