Privéjet met Dries Mertens schuift van landingsbaan in Deurne

Deurne -

Rode Duivel Dries Mertens keerde zaterdag terug naar België om te revalideren na zijn blessure. Hij landde met een privéjet op de luchthaven in Deurne, maar dat liep niet van een leien dakje. Het toestel schoof namelijk van de landingsbaan. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Dries Mertens liep op 16 december een blessure aan de linkerenkel op in een competitieduel van Napoli tegen het Inter van Romelu Lukaku. Omdat de blessure nog niet helemaal genezen was, keerde de 33-jarige aanvaller afgelopen weekend terug naar België. Hij zou er zijn revalidatie verderzetten bij Move To Cure van kinesist Lieven Maesschalck.

Om te vliegen van Napels naar Antwerpen, werd er een privéjet gehuurd: een Cessna van de Kroatische maatschappij Jung Sky. Bij de landing op de luchthaven van Deurne liep het echter mis. Door de hevige regen konden de piloten het toestel niet op de baan houden. Het schoof verder dan gepland en dook het gras van de veiligheidszone in.

“Wij zijn zaterdagavond rond 21.20 uur opgeroepen om bijstand te verlenen”, zegt Jasmien O van de Antwerpse brandweer. “Met twee technische wagens hebben we het toestel weer op de landingsbaan getrokken.” Mertens kwam er met de schrik vanaf. Volgens de vliegtuigmaatschappij zat Mertens - met zijn hond Juliette - als enige passagier in het vliegtuig.

Mertens, zijn omgeving en zijn management waren de afgelopen dagen niet bereikbaar voor commentaar.

Het toestel trok een diep spoor in het gras achter de landingsbaan. 

Het toestel trok een diep spoor in het gras achter de landingsbaan. ©  rr

Een foto met vermoedelijk Dries Mertens en zijn hond Juliette centraal. 

Een foto met vermoedelijk Dries Mertens en zijn hond Juliette centraal. ©   rr

 vtvn, jtp