©  Isopix / YouTube

Sylvie Meis toont hoe je je natuurlijk opmaakt in een kwartier

Van aangezette wenkbrauwen en zwart opgemaakte ogen tot contouring: de Nederlandse presentatrice Sylvie Meis (42) koos vroeger vaak voor zware make-up. Anno 2021 gaat ze voor een meer natuurlijke look… Toch zijn er een reeks stappen nodig om het eindresultaat te bekomen, zo blijkt uit een nieuwe video op haar YouTube-kanaal.

vwh

“Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik heb besloten om mijn make-up wat in te tomen”, zegt Meis in de video. De blondine, die vorig jaar toegaf fillers te gebruiken, brengt wel degelijk enkele laagjes aan om zich goed te voelen. “Als ik het ritueel elke ochtend doe, voel ik me mezelf in deze lockdown.” Alles begint met een gereinigde en gehydrateerde huid. Daarop brengt ze als eerste stap een paar stipjes concealer aan - enkel op de plekjes die ze nodig acht. Ze wrijft het product open met een borsteltje en daarna komt een druppeltje fond de teint uit de tube, waarmee ze met behulp van een kwast heel haar gezicht lichtjes bedekt.

Ze poedert alles af en focust zich daarna op haar wenkbrauwen. Die kleurt ze voorzichtig in met een potlood en pennetje om een gelijkaardig, maar veel zachter, effect te bekomen zoals bij microblading. Een wenkbrauwgel moet de haartjes een hele dat in vorm houden. Op haar oogleden smeert ze een heel lichte oogschaduw in crèmevorm, volgens haar de perfecte basis om twee neutrale tinten poedervormige oogschaduw te blenden. Op het onderste ooglid volgt een lichtbruin lijntje aangebracht met een penseel voor een zachtere look.

Open blik

Indien ze haar blik iets indringender wenst, voegt ze daar nog een donkerbruine oogschaduw in de ooghoeken aan toe en volgt een lijntje zwarte eyeliner aan de binnenkant van het bovenste ooglid. “Om de wimpers visueel voller te maken”, zegt ze in de tutorial. Op het waterlijntje komt een beige nude tint, die de ogen optisch moet vergroten.

In de slotfase krult ze haar wimpers en brengt ze een laagje mascara aan op de bovenste en onderste exemplaren. Voor een gezonde glow komt er een beetje highlighter op het topje van haar neus, neusbrug en cupidoboog. Een beetje zachtroze blush op de wangen, extra highlighter in de binnenste ooghoeken, neutraal lippotlood, lippenstift en laagje gloss maken de look helemaal af.

NIET TE MISSEN