©  BELGA

Mentor Kurt Bogaerts volgt Pidcock naar Ineos Grenadiers: “Mijn nieuwe functie is heel ruim en spreekt me daarom zo aan”

Kurt Bogaerts vergezelt de 21-jarige Tom Pidcock naar Ineos Grenadiers. Ook zijn mentor en coach Kurt Bogaerts maakt die overstap. Hij zal binnen het team van Dave Brailsford tal van functies vervullen en onder andere voorzien in de verdere begeleiding van zijn poulain Tom Pidcock.

Bron: BELGA

“Mijn functie bij Ineos Grenadiers mag je omschrijven als een versterking van de performance staff en dus niet louter als sportdirecteur. De functie van sportdirecteur dekt immers de lading niet volledig”, meldt Kurt Bogaerts. “De overstap kwam er een stuk door Tom Pidcock, maar ook deels door mezelf. Ik wou deze transfer niet vasthangen aan Tom. Wat mijn eigenlijke rol binnen het team is zal later wel iets duidelijker worden. Ik moet nog groeien in mijn taak. Ik ga er enkele keren achter het stuur van de volgwagen zitten maar dat zal niet mijn topbezigheid worden. Ik ga ook nog aan de slag bij het coachen. Dit niet alleen bij Tom maar ook bij andere, jonge, renners binnen het team. Mijn nieuwe functie is dus heel ruim en spreekt me daarom net zo hard aan. Het is een heel aparte uitdaging”, meldt Kurt Bogaerts.

Kurt Bogaerts was 12 jaar aan de slag als sportdirecteur bij de Sean Kelly-wielerploeg.

“Daarna werd ik nog eens bondscoach van de Ierse ploeg, toen kwam de periode met Tom Pidcock en nu ga ik dus werken bij Ineos Grenadiers. Ik ga voor het eerst aan de slag in de Tour des Alpes Maritimes en du Var (19-21 februari, red.). Dit als tweede ploegleider. Eigenlijk had ik al moeten beginnen in de Ronde van de Algarve maar daar gooide het coronavirus roet in het eten. Het is ook af te wachten of we kunnen rijden in Frankrijk. Afwachten is nu eenmaal de boodschap in deze tijden. Tot hiertoe heb ik nog geen Belgische koersen op mijn programma staan maar natuurlijk zal ik daarin wel betrokken worden. Wat Tom Pidcock betreft zal die in het Belgische openingsweekend dubbelen en dus de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne rijden”, aldus Kurt Bogaerts.

Meer sportnieuws