Themabeeld prostitutie 

Themabeeld prostitutie ©  BelgaImage

Zeventiger verhuurde krotwoningen aan prostituees: 25 mensen aangetroffen bij inval

Gent / De Pinte / Sint-Niklaas -

Een 70-jarige Gentenaar is aangehouden als kopstuk in onderzoek naar mensenhandel en prostitutie. De man huurde krotwoningen in Gent en Sint-Niklaas om daar prostituees onder te brengen. Hij eiste ook een deel van hun opbrengsten.

Simon Dekaezemaker en Bert Foubert

De bal ging aan het rollen na een tip over illegale prostitutie in een pand in Sint-Niklaas. Uit het onderzoek kwamen ernstige aanwijzingen dat het ging om mensenhandel met oog op prostitutie, voornamelijk met Braziliaanse vrouwen. Onder het mom van massages boden de dames verschillende seksuele diensten aan.

Uit verder onderzoek bleek dat er een link was met een soortgelijk dossier in Gent. Het hoofd van de organisatie, een 70-jarige man uit Gent, huurde verschillende panden in Gent en Sint-Niklaas waar prostituees werden ondergebracht die een deel tot de helft van hun inkomsten moesten afgeven.

Huiszoekingen in Gent en De Pinte

Vorige week deed de federale politie en de lokale politie van Gent en Sint-Niklaas huiszoekingen in negen prostitutiepanden en op het privéadres van de verdachte. In de negen panden werden samen 25 mogelijke slachtoffers van mensenhandel aangetroffen. Elf daarvan waren illegaal in het land;

De politiediensten deden ook een huiszoeking in De Pinte bij de eigenaars van zeven van de negen panden. Zij werden ook als verdachten gehoord. Het hoofd van de organisatie, de 70-jarige man uit Gent, werd vrijdag aangehouden door de onderzoeksrechter.

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio