©  Federale Politie

Politie zoekt getuigen van gewapende overval op geldkoerier

Hoboken -

In het onderzoek naar een gewapende overval op een geldkoerier, in oktober van vorig jaar in Hoboken, is de politie op zoek naar getuigen. Een onbekende verdachte belaagde de geldkoerier terwijl een tweede er met het geld vandoor ging. Achteraf werd ook nog een taxichauffeur gegijzeld.

dvd

Het was op 15 oktober rond 17.15u dat een geldkoerier de opbrengsten van de bingokasten had opgehaald in een café aan de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken. Toen de man het café verliet, werd hij bij zijn wagen aangesproken door een eerste verdachte.

“Met een pistool in de hand vroeg de verdachte naar het geld”, zegt de politie in een opsporingsbericht. “Het slachtoffer weigerde en werd meteen geslagen met het pistool. Tijdens dit gevecht is het pistool ook effectief afgegaan.”

Het slachtoffer liep weg en ging een nabijgelegen winkel binnen, gevolgd door de verdachte met het pistool. “Een tweede verdachte keek vanop een afstand toe”, aldus de politie. “Hij had opgemerkt dat de portefeuille met de opbrengsten tijdens het gevecht buiten op de grond was gevallen en raapte die op. Verder deed hij alsof hij niks met de feiten te maken had.”

Taxi naar Brussel

In de winkel ging de belaging verder. Uiteindelijk raapte de verdachte de papieren van het slachtoffer op en verliet hij de winkel terwijl hij met zijn wapen naar omstaanders zwaaide. De tweede verdachte die buiten de portefeuille had opgeraapt, wandelde rustig weg richting de tramhalte Schoonselhof.

“De verdachte met het wapen gijzelde een taxichauffeur die iets verderop stond te wachten en eiste dat hij hem naar Brussel zou brengen”, gaat de politie verder. “De taxichauffeur vertrok richting het centrum van Antwerpen.”

Na enkele minuten zei de verdachte dat hij wilde uitstappen en zette hij zijn weg te voet verder. Het is onduidelijk waar de verdachte is uitgestapt, maar volgens de taxichauffeur was het aan een groot gebouw.

Ingevallen wangen

De politie zou graag weten waar de verdachte uit de donkere Volkswagen Caddy is gestapt. Ook als iemand de verdachten nadien nog heeft gezien, vraagt de politie om dat te melden.

De eerste verdachte heeft een zeer magere lichaamsbouw met dunne benen en ingevallen wangen. Hij heeft een getaande huidskleur en donker haar. Hij sprak Nederlands, maar heeft ook in het Arabisch gescholden. Tegen de taxichauffeur sprak hij gebrekkig Frans. Hij droeg een bril maar dat kan een vermomming geweest zijn.

(Lees verder onder de afbeelding)

 

 © Federale politie

De tweede verdachte is struiser gebouwd en in het donker gekleed met witte sportschoenen. Hij droeg een wit mondmasker.

 

 © Federale politie

De bewuste taxi is een donkere Volkswagen Caddy, met taxinummerplaat, maar zonder taxilicht.

 

 © Federale politie

Als u meer informatie hebt over deze feiten, kan u dat laten weten via 0800/30.300 of via dit formulier.

MEER OVER Misdaad Antwerpen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio