© atv

Volledige brandweerploeg in quarantaine na enkele coronabesmettingen

Een ploeg van de brandweerpost Linkeroever zit momenteel in quarantaine, nadat vier medewerkers positief hadden getest. De brandweerzone Antwerpen vangt het wegvallen van de ploeg op door intern met personeel te schuiven.

Bron: atv

“Net als vele organisaties, bedrijven en scholen kreeg ook Brandweer Zone Antwerpen te maken met enkele coronabesmettingen de voorbije dagen”, klinkt het in een persbericht van de brandweerzone.

“Door strenge interne maatregelen bleven deze op de werkvloer tot nu toe zeer beperkt. Zo heeft BZA enkele maanden geleden geïnvesteerd in eigen sneltests. Met deze tests kan een brandweerploeg meteen getest worden als dat nodig is. Na een coronageval werden op die manier in Post Linkeroever nog drie extra besmettingen gedetecteerd.”

Uit onderzoek en een eigen contacttracing bleek dat de betrokken ploeg alle maatregelen goed heeft opgevolgd. “Die aanpak heeft er echt voor gezorgd dat we snel konden reageren”, zegt Bert Brugghemans. “Samen met onze eigen sneltests hebben we hier een grote uitbraak kunnen voorkomen.”

Zondag werd beslist om de betrokken ploeg van Post Linkeroever de komende week in quarantaine te plaatsen. “Tijdens deze periode kan BZA met enkele interne verschuivingen ervoor zorgen dat er geen gevolgen zijn voor de bescherming van de bevolking.”

 

 ©  BZA

 JaTi

MEER OVER Coronavirus