©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Giants winnen tweede regionale clash op rij versus Kangoeroes Mechelen

Mooie reactie van Telenet Giants Antwerp na de 0 op 4 tegen Oostende. De Sinjoren wonnen voor de tweede opeenvolgende keer in januari de regionale derby versus Kangoeroes Mechelen. Voor de Giants meteen 6 op 8 in de EuroMillions League, voor Kangoeroes de derde nederlaag van het seizoen (2 op 5).

Patrick Ceulemans

Verdedigen was bij beide ploegen niet aan de orde in het eerste kwart. Na een alley-oop van Jito Kok kende Domien Loubry bij Kangoeroes Mechelen een mooi offensief momentum. De Antwerps guard leidde met driepunters de Maneblussers na een 9-7 achterstand naar 9-13 bonusje. Marvin Clark bracht energie en Kangoeroes bleef in het eerste schuifje dan ook lichtjes dominant: 15-19. Naast Vincent Kesteloot was het enkel Sterling Gibbs die met bommen reageerde en de Giants in het spoor van de Kangoeroes hield: 26-28 na het eerste kwart.

Ook in het tweede schuifje bleef Telenet Giants Antwerp aanvankelijk achter de feiten aanhollen. Marvin Clark, Mho Kherrazi en Jito Kok loodsten Kangoeroes na een Antwerpse driepunter van Dennis Donkor (28-29) dan ook naar 33-37 en 35-40. Via Vincent Kesteloot en Sterling Gibbs vonden de Giants halfweg en na een offensieve eerste helft alsnog de aansluiting: 45-45.

 

 ©  BELGA

Telenet Giants Antwerp kwam in het derde kwart defensief wel met de juiste instelling op het parket. Met een scherpe verdediging deed het Kangoeroes Mechelen pijn. Dave Dudzinski dropte ook een bom en bij 57-49 was de eerste serieuze afscheiding een feit. De Mechelaars scoorden in het derde schuifje slechts tien puntjes. De Antwerpenaars scoorden 23 punten en begonnen het slotkwart dan ook met een 68-55 voorsprong.

In het slotkwart bleven de Giants via Ibrahima Fall-Faye, een hard werkende Niels De Ridder en Sterling Gibbs domineren. Ook Stephaun Branch kwam tot scoren en van 70-57 evolueerde de score naar 75-66. Vincent Kesteloot zorgde diep in de slotfase voor 81-68 en ondanks aandringen van Marvin Clark lag de winst voor Telenet Giants Antwerp dan ook in een definitieve plooi. De Giants domineerden tevens de rebound met 43-31, gaven 18 assists en waren vooral collectief sterker. “Ik zag vandaag een team op het parket. Dat was de insteek en we hebben dat vooral in de tweede helft getoond,” zei coach Chrisophe Beghin van Telenet Giants Antwerp. “We misten met Terry Deroover een belangrijke rotatie. Proficiat aan de Giants, zij realiseerden een verdiende zege,” aldus coach Paul Vervaeck van Kangoeroes Mechelen.

Telenet Giants Antwerp-Kangoeroes Mechelen 84-72 Telenet Giants

Antwerp: Branch 6, Jenkins 2, Gibbs 19, Van Den Eynde 0, T. De Ridder 0, Bleijenbergh 6, N. De Ridder 4, Kesteloot 19, Dudzinski 5, Faye 16, Donkor 7

Kangoeroes Mechelen: Loubry 15, Bogaerts 2, Van Oosterwyck 2, Kherrazi 10, Clark 23, Foerts 0, Lasisi 0, Thompson 10, Kok 10

Kwarts: 26-28, 19-17, 23-10, 16-17

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal