©  JAA

Ongebruikte luiers liggen? Pamberboxen verschijnen in Wijnegem en Lint

Wijnegem, Lint -

Sinds kort vind je in Wijnegem op enkele plaatsen inzamelboxen voor ongebruikte wegwerpluiers. Ook Lint gaat in zee met de Pamperbank.

De aankoop van luiers voor baby’s en jonge kinderen neemt een serieuze hap uit het budget van jonge en kwetsbare gezinnen.

“Heel wat gezinnen hebben een overschot aan wegwerpluiers. Kinderen groeien er immers snel uit, hebben regelmatig een grotere maat nodig of worden zindelijk. Vanaf nu kunnen overschotten gedeponeerd worden in de inzamelboxen. Daarom zamelt het lokaal bestuur luiers in voor wie het minder breed heeft”, zegt schepen van Welzijn en Gelijke Kansen Nadine Wouters (Dorpspartij Durf!).

De ingezamelde luiers worden vervolgens gesorteerd per maat en in het Sociaal Huis in pakketjes van 25 stuks verkocht tegen 1 euro aan gezinnen die de luiers echt nodig hebben. Deze boxen vind je terug aan het onthaal van het gemeentehuis, het sociaal huis en in ’t Gasthuis.

Het lokaal bestuur sluit voor de opstart van de Wijnegemse Pamperbank aan bij de Pamperbank en voorziet voor dit eerste jaar een bijkomend budget om eventueel nog bijkomend luiers aan te kopen.

Ook in Lint is zo’n Pamperbank op komst, op vraag van Open Vld. “Op die manier is het mogelijk om luiers aan te bieden aan inwoners die het financieel moeilijk hebben”, stelt raadslid Sofie Van Wesemael (Open Vld). Het voorstel werd unaniem goedgekeurd. “We vinden dit zeker een goed idee. Binnen ons Huis van het Kind was dit al een keer besproken. Voor de uitrol mogen we rekenen op informatie vanuit de gemeente Kontich. Daar heeft de Pamperbank reeds een vijfduizendtal pampers bij elkaar gekregen”, vult schepen van sociale zaken Caroline Van der Heyden (CD&V) aan. jaa, fispMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio