©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  BELGA

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  BELGA

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Westerlo wint Kempense derby tegen Lierse K.

Westerlo heeft het met 2-0 gehaald van Lierse. In een aantrekkelijke eerste helft sloeg Westerlo twee keer op tien minuten tijd toe. Igor Vetokele en Atabey Ciçek scoorden elk hun zevende doelpunt van het seizoen. Die voorsprong verdedigde Westerlo al bij al gemakkelijk in een veel mindere tweede helft. De Kemphanen behouden hun tweede plaats in het klassement.

Een blitzstart van de thuisploeg, bij wie in vergelijking met de 4-3-overwinning tegen Seraing op de vorige speeldag alleen Kurt Abrahams plaats moest ruimen voor Igor Vetokele. Wintermercato-aanwinst Ange-Freddy Plumain testte in de eerste minuut de vuisten van Bernd Brughmans en in dezelfde minuut ging een harde knal van die andere nieuwkomer Léo Seydoux net naast. Westerlo bleef aandringen en Seydoux werd diep gestuurd. Zijn pass opzij was te slordig. Aan de overkant waagde Jamal Aabbou zijn kans voor de bezoekers. Zijn schotje kon Berke Özer niet verontrusten. Even later kon Emile Samyn de bal voor doel zwiepen. Maar hij deed dat tot groot ongenoegen van coach Tom Van Imschoot - die het vertrouwen gaf aan dezelfde elf als tegen Club NXT - te overhaast.

Het team van Bob Peeters hield de voet niet van het gaspedaal. Een bal van Atabey Ciçek werd van de lijn gekeerd. Een doelpunt hing aan de lucht. Lukas Van Eenoo mocht vanop rechts een vrije trap trappen. Hij krulde de bal perfect voor doel en Igor Vetokele kopte de 1-0 op het bord. Het zevende doelpunt van de Belg met Angolese roots. Een minuut later ging Samyn in het strafschopgebied neer in een duel. De bank van Lierse schreeuwde om een strafschop. Scheidsrechter Quentin Pirard gaf geen krimp. Een harde knal van Van Eenoo strandde op de lat. Het was uitstel van executie. Kader Keita vond Ciçek. Die de bal prima met de borst controleerde en de bal met een lage schuiver in de linkerhoek plaatste. Ook voor de Turkse spits doelpunt nummer zeven in deze campagne. De rechterpaal hield Vetokele van de 3-0. Özer duwde een schot van Placca in hoekschop. Een poging van Jo Gilis ging net naast.

Maged Samy in de tribune

De eerste kans in de tweede helft was voor Ben Santermans. Hij devieerde van dichtbij naast. Het antwoord van Westerlo liet even op zich wachten. Op een snelle aanval legde Tuur Dierckx listig opzij. Plumain stuitte op Bernd Brughmans en in de rebound werd de poging van Dierckx afgeblokt. De tweede helft had duidelijk minder om het lijf dan de eerste 45 minuten. Dat de regen steeds meer met bakken uit de lucht kwam gevallen, was duidelijk geen voordeel voor de 22 acteurs op het veld. Dat zag ook Maged Samy vanuit de tribune. De ex-voorzitter van Lierse had blijkbaar een uitnodiging als scout gevraagd bij het Westerlo-bestuur. Het kind moet ook een naam hebben.

Lierse gaf de moed niet op. Jo Gilis zag zijn bal net naast de linkerpaal belanden. Meteen het laatste wapenfeit voor de Kempenaar want hij werd - verrassend - naar de kant gehaald door trainer Tom Van Imschoot. Jellert Van Landschoot zwiepte de bal voor doel. Mathieu Troonbeeckx kon er zijn hoofd net niet tegen zetten. De wedstrijd verwaterde steeds meer. Even was er nog wat animo toen de condititietrainer van de bezoekers met rood de tribune werd in gestuurd. Gescoord werd er niet meer. Voor doelman Özer de zevende clean sheet van het seizoen.

Bart D’haene

    MEER OVER Lierse K.

    Meer sportnieuws