©  ISOPIX

Amerikaanse blogster maakt statement over maandstonden met eerlijke foto

De Amerikaanse Leandra Medine, de vrouw achter de populaire blog ‘The Man Repeller’, heeft op Instagram een foto gedeeld waarop ze een jurk met grote bloedvlek draagt. Met het beeld wil ze het taboe rond maandstonden doorbreken en menstruatie normaliseren.

vwh

Fans van de blogster vangen via haar Instagrampagina vooral glimpen op van haar leven met haar twee kinderen. Op donderdag verscheen er een heel ander beeld: de 32-jarige vrouw poseerde in een witte zomerse top en bijpassende rok. Ze staat in een deuropening met haar rug naar de camera en draait haar gezicht naar de lens. Een fijn kiekje, maar wat opvalt is een grote rode vlek op de rok.

Het bijschrijft verraadt dat ze niet in een plas rode wijn heeft gezeten, maar het om een vlek bloed gaat. “Niet sarcastisch: ik hou van het vrouw zijn”, schreef ze erbij. De eerlijke post wordt lustig geliket. De teller staat momenteel al op 112.000 likes. In de reacties zijn vrouwen lovend over Leandra’s moed om het beeld te delen.

“Is het niet fantastisch? Bedankt om de verpesting van kleding, banken en matrassen te normaliseren”, schrijft iemand. “Als dit echt is, is het werkelijk verbazingwekkend. Ik voel me meestal slecht tijdens mijn maandstonden. Ik word als er als het ware door gegijzeld. Prachtig om je vrijheid erin te zien!”, laat een andere fan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Gezin