©  rr

Boechoutse chrysostomos wordt toch nog gemaskerd feestje

Wat doe je met Chrysostomos, een tijd waarin de zesdejaars feesten, de school op stelten zetten en hun schoolgenoten te grazen nemen? Het Boechoutse Sint-Gabriëlcollege liet zijn leerlingen toch de vrijheid om eens uit de bol te gaan, in aangepaste vorm.

Paul Hendrickx

Leerkrachten en directie vonden het belangrijk dat er voor de leerlingen toch iets kon doorgaan. Daarom vergaderde een kernteam van leerlingen en enkele leerkrachten al vanaf oktober om een coronaveilig concept uit te werken. Er werd gekozen voor The Masked Singer. Naar analogie met de populaire televisieshow kropen tal van leerkrachten in een onherkenbaar kostuum en zongen ze in de gedaante van een aap, spook, monnik, Teletubbie… een lied in.

 

 ©  rr

De leerlingen zorgden per bubbel voor een passende choreografie en verhaallijn. Het enthousiasme bij de leerlingen was dit jaar bijzonder groot. In de week voor Chrysostomos werden er elke dag twee filmpjes van gemaskerde leerkrachten online gezet zodat de hele school mee kon raden. De speurtocht leefde echt, zowel bij leerlingen als bij het personeel. Op donderdag werden alle zingende leerkrachten ontmaskerd in een door de leerlingen gemonteerde en gepresenteerde film, te volgen vanuit de klas. De feestvierders kwamen ook de hele week verkleed, zo zaten ze in de les als boeren en boerinnen, maar ook als stijlvolle Peaky Blinders uit de jaren 1920, en dit zowel op school als in de online lessen.

 

 ©  rr

 

 ©  rr

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio