Niel stuurt motie tegen stortplannen uit

Niel, Schelle -

De, intussen ingetrokken, stortaanvraag in de Tuinlei in Schelle blijft nazinderen. De gemeenteraad van Niel heeft zich dinsdag unaniem achter een motie geschaard tegen mogelijke stortplannen in de omgeving, nu en in de toekomst.

De motie ingediend door oppositiepartij sp.a-Groen werd door de voltallige gemeenteraad goedgekeurd en bovendien nog aangevuld door de meerderheid. “In ons gevecht tegen het stortspook bestaat geen meerderheid en oppositie”, zegt een tevreden fractieleider van sp.a-Groen Chris Ceuppens.

“Hiermee geven we een krachtig signaal aan de buurtbewoners en de actiegroep ALR dat we hen steunen. Naar de hogere overheid en projectontwikkelaars met slechte plannen sturen we deze duidelijke boodschap: ‘Geen stort in en rond Niel’. Nu niet, nooit niet!”

In de motie vragen ze onder meer alle inwoners van Niel, Schelle en Aartselaar nauw te betrekken bij de verdere plannen voor het Berrenheibos in Schelle en om open en proactief te communiceren als er vergunningsaanvragen van die aard worden ingediend. De motie pleit ook om steevast een negatief advies uit te spreken bij alle vergunningsaanvragen die de komst van een stortplaats betekenen op het grondgebied en in de buurt van Niel en zodoende het stortmoratorium van 1983 te respecteren.

De motie wordt overgemaakt aan alle buurgemeenten, de provincieraad en de Vlaamse Regering. (bar)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio