Archiefbeeld 

Archiefbeeld © Politiezone Antwerpen

65 flessen lachgas in beslag genomen bij huiszoeking: vier verdachten opgepakt

Aartselaar -

In Aartselaar heeft de lokale politie HEKLA dinsdag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden lachgas te verhandelen. In een stockageruimte die één van de vier huurde, nam de politie maar liefst 65 flessen lachgas in beslag.

De politie kwam het vermoedelijke handeltje op het spoor na de controle van een wagen aan het bedrijf in Aartselaar. “In de kofferruimte vonden we vijf flessen lachgas”, zegt Dimitri Eeckhout van de lokale politie HEKLA (Hove, Edegem, Kontich, Lint, Aartselaar).

Omdat een van de vier inzittenden een stockageruimte huurde in het bedrijf, ging de politie er over tot een huiszoeking. Daar nam de politie maar liefst 65 grote en kleine gasflessen in beslag. “De vier mannen werden gearresteerd voor handel in lachgas en zijn ondertussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het gaat om één negentienjarige en drie twintigers uit het Antwerpse”, aldus Eeckhout nog.

Dronken roes

De politie merkt dat jongeren steeds vaker lachgas inhaleren om in een roes te geraken en waarschuwt daarom nog maar eens voor de hype. “Lachgas inhaleren houdt ernstige gezondheidsrisico’s in, zoals braakneigingen, misselijkheid, bewustzijnsverlies of brandwonden”, zegt Eeckhout. “Bij het inhaleren ontstaat een zuurstoftekort in de hersenen en belandt de gebruiker snel in een soort dronken roes. Dit kan leiden tot coma en zelfs de dood.”

De politie roept dan ook op om waakzaam te zijn. “Ook aan de handelaars en ouders vragen we om hier extra aandachtig voor te zijn. Oneigenlijk gebruik van lachgas is zeker niet onschuldig”, klinkt het.

jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio