Van Noorderkempen naar Breda reizen wordt vanaf 1 februari goedkoper.

Van Noorderkempen naar Breda reizen wordt vanaf 1 februari goedkoper. © ella

Goedkoper treinen over de grens vanaf februari

Brecht, Noorderkempen -

Hoewel we voorlopig de grens niet over mogen, tenzij voor essentiële verplaatsingen, wordt het vanaf 1 februari goedkoper met de trein. NMBS heeft de tarieven aangepast. Een ticketje naar Breda kost daardoor nog 9 euro in plaats van 11,4 euro.

“Sinds de opening van het station Noorderkempen in 2009 is het dure treinticket naar Breda een pijnpunt. Vooral omdat de afstand tussen Brecht en Breda niet zo groot is. Omdat het traject altijd is aanzien als een internationale reis, was dit behoorlijk kostelijk”, weet kamerlid Jef Van Den Bergh (CD&V).

“Ik was dan ook aangenaam verrast dat NMBS haar tariefaanbod heeft aangepast in gunstige zin. In februari worden altijd de tarieven aangepast, maar meestal wordt het dan duurder door de indexaanpassing. Nu wordt de ticketprijs goedkoper, berekend op basis van de binnenlandse tarieven in België en Nederland. Ik had er al meermaals een parlementaire vraag over gesteld, want in een eengemaakt Europa was die internationale prijzenpolitiek niet meer van deze tijd.”

Dit betekent concreet dat je voor een reis van Brecht/Noorderkempen naar Breda 9 euro betaalt in plaats van 11,4 euro. Vanuit Antwerpen reis je voor 10 euro naar Breda in plaats van 16 euro. Als je vanuit Kalmthout naar Breda reist (via Roosendaal) komt het neer op 7 euro in plaats van 10,8 euro.

“De tarieven naar Roosendaal wijzigen echter niet”, merkt het kamerlid op. “Dat komt omdat Roosendaal een van de zeven stations is in het buitenland die door de NMBS al werd beschouwd als NMBS-station. Je kon daar dus al met een betaalautomaat van de NMBS een ticket kopen volgens Belgisch tarief. Ik had al langer gevraagd om ook Breda daarin op te nemen, maar dat hoeft nu niet meer.” NMBS past deze prijzenpolitiek ook toe voor de hele Benelux, Aachen en de regio Hauts-de-France.

(ella)

MEER OVER Mobiliteit stad & rand