©  AFP

Ook vaccin van Pfizer “werkzaam tegen varianten”

Het vaccin van Pfizer en BioNTech bewaart het overgrote deel van zijn werkzaamheid tegen de Britse en Zuid-Afrikaanse varianten van het coronavirus. Dat stellen de twee bedrijven donderdag in een gezamenlijk communiqué.

jvhBron: BELGA

“Kleine verschillen” die zijn waargenomen tijdens onderzoek hebben waarschijnlijk niet tot gevolg dat het vaccin veel minder effectief is, luidt het. In-vitrotesten hebben “niet de noodzaak getoond van een nieuw vaccin om het hoofd te bieden aan opduikende varianten”, aldus Pfizer en BioNTech. De bedrijven onderstrepen dat ze de varianten wel in het oog blijven houden en “klaar staan om te reageren” als een van de mutaties resistent blijkt tegen hun vaccin.

Het vaccin van Pfizer/BioNTech wordt sinds vorige maand gebruikt in de EU. Daar bestaat grote bezorgdheid over de nieuwe coronavarianten, die worden gezien als besmettelijker.

Het Amerikaanse farmabedrijf Moderna liet eerder deze week al weten dat zijn ontwikkelde vaccin ook goed beschermt tegen de nieuwe mutaties van het coronavirus.

MEER OVER Coronavirus