©  REUTERS

Eerste testevent voor de Olympische Spelen in Tokio gaat niet door

Het eerste testevent in Japan ter voorbereiding op de Olympische Spelen van Tokio (23 juli-8 augustus) gaat niet door. De organisatie bevestigde donderdag het nieuws dat woensdag al door diverse media werd naar buiten gebracht. Het gaat om een competitie synchroonzwemmen, oftewel artistiek zwemmen, die tussen 4 en 7 maart moest doorgaan. De competitie wordt uitgesteld naar begin mei. De reden voor het uitstel zijn de grensbeperkingen, die Japan momenteel hanteert.

Bron: BELGA

Het testevent artistiek zwemmen moest ook dienen als kwalificatietoernooi voor de Spelen. Zwemmers uit tien verschillende landen werden verwacht. Dat gaat echter tegen de grensbeperkingen voor buitenlanders in Japan in.

Japan wordt momenteel getroffen door een heropleving van het coronavirus. Het land heeft tot tenminste 7 februari een noodtoestand uitgeroepen over hoofdstad Tokio en nog tien andere departementen. Het is voor niet-residerende buitenlanders verboden het land binnen te komen. De uitzondering voor buitenlandse atleten om in Japan te trainen werd half januari opgeschort. Hierdoor is het organiseren van het testevent onmogelijk.

MEER OVER Olympische Spelen Tokio