De Sint-Johannaschool is open, maar zonder kleuters en dat nog heel deze week.  

De Sint-Johannaschool is open, maar zonder kleuters en dat nog heel deze week.  © JAA

Kleuterschool Sint-Johanna blijft nog hele week dicht

Wommelgem

De kleuterschool van Sint-Johanna blijft tot en met vrijdag gesloten omwille van twee coronabesmettingen bij leerkrachten. Vrijdag worden de kindjes en juffen getest op vrijwillige basis.  

De 170 kleuters van de Sint-Johannaschool zitten al heel deze week thuis nadat een juf besmet was geraakt. Hierop werden ook al haar collega’s getest. Daaruit is gebleken dat er nog één andere besmetting is, zij het in geen van de twee gevallen door de Britse variant van het coronavirus.

“Dat is goed nieuws, maar we hebben toch besloten om de kleuterschool ook donderdag en vrijdag nog gesloten te houden”, zegt Erik Laenen, voorzitter van het schoolbestuur. “Vrijdag kunnen leerkrachten en alle kleuters op vrijwillige basis getest worden op school. Een mobiel testteam van het UZA komt hiervoor naar Sint-Johanna. Iedereen die interesse toont, krijgt een apart tijdstip toegewezen”, vervolgt Laenen. “De resultaten van die testen zouden snel moeten bekend zijn. Als er geen verdere besmettingen worden vastgesteld, kan de kleuterschool maandag weer open.”

“De school beseft dat deze week verre van ideaal is voor onze kleuters. De school weet ook dat de ouders soms veel moeite moeten doen om een en ander georganiseerd te krijgen. We hopen daarom dat de kleuters snel terug naar school kunnen gaan”, besluit de schoolbestuurder. (jaa)

MEER OVER Coronavirus