41 besmettingen in rusthuis in Kapellen na eerste vaccinatieronde

Kapellen -

In het Kapelse woonzorgcentrum Plantijn van de groep Armonea in de Koningin Astridlaan zijn 41 van de 98 bewoners besmet met het coronavirus. Ook achttien personeelsleden testten positief.

Opvallend is dat de uitbraak er kwam iets meer dan twee weken nadat alle bewoners de eerste vaccinatieprik hebben gekregen.  

Directeur Swanhilde Mortier meldt dat de tweede vaccinatieprik voorlopig on hold wordt gezet. “Deze tweede prik zou er drie weken na de eerste moeten komen, maar dat kan nu niet doorgaan. 80% van de bewoners moet gezond zijn om de vaccinatiecampagne te laten doorgaan.”

“Het merendeel van de besmette bewoners vertoont milde symptomen. Twee zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De besmette personeelsleden zitten in quarantaine. We moeten daarom wat puzzelen om het personeelsbestand op punt te krijgen. Deeltijdse personeelsleden krijgen een voltijds contract en we hebben het Agentschap Zorg en Gezondheid ook al gecontacteerd”, vervolgt Swanhilde.

“Het is natuurlijk een goede zaak dat die eerste vaccinatie heeft plaatsgevonden, maar we weten allemaal dat het vaccin pas echt werkzaam is als er twee vaccins zijn toegediend”, voegt de directeur er nog aan toe.

(jbr)

Vastgoed

Jobs in de regio