De openingsuren van de nieuwe bibliotheek worden verruimd.  

De openingsuren van de nieuwe bibliotheek worden verruimd.  ©  Mia Uydens

Nieuwe bibliotheek blijft vaker open, maar niet op zondag

Turnhout -

De Turnhoutse bibliotheek keert in maart terug naar zijn vertrouwde plek. De openingsuren worden er verruimd, maar op zondag blijft de bibliotheek dicht.

De nieuwe bibliotheek, waarin ook het stadsarchief Docatlas een plaats vinden, heropent wellicht op 22 maart. “De investering was gigantisch, dus moeten we ambitie tonen”, zegt gemeenteraadslid Bart Voordeckers (Open Vld). “We willen meer mensen naar de bibliotheek lokken. Wat zijn redenen waarom mensen niet komen? Misschien zijn het de openingsuren. De bibliotheek is vooral open op momenten dat mensen werken.”

De openingsuren worden wel verruimd. “Van maandag tot donderdag van 10 tot 20u en vrijdag en zaterdag van 10 tot 17u”, zegt Jan Van Otten (sp.a), schepen van Bibliotheek. “We verlagen de drempel naar de bibliotheek op allerhande manieren. We willen er een plek voor iedereen van maken. Turnhoutenaren moeten het gebouw in bezit nemen. Daarom kan je overal van binnen naar buiten of van buiten naar binnen kijken.”

“Wanneer heb je tijd om naar de bibliotheek te gaan? Vrijdagavond of zondag. Maar dan is de bibliotheek gesloten”, merkt Bart Voordeckers op. “Zondag is ook de dag dat er veel volk rondhangt in de omgeving van de bibliotheek, want dan is het rommelmarkt.” (gvn)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio