De gemeente betrekt de scholen bij het aanplanten van de bomen. 

De gemeente betrekt de scholen bij het aanplanten van de bomen. © Neel Vermeiren

Met z’n allen op zoek naar een geschikte plaats voor geboortebos Wuustwezel

Wuustwezel -

Het voorstel van Plus om een geboortebos te planten met de ouders van pasgeboren kindjes werd unaniem goedgekeurd. Het probleem is dat niemand weet waar er plaats is voor zo’n bos?

In het kader van het ondertekende bomencharter heeft het college van burgemeester en schepenen de ambitie om deze legislatuur 1.500 bomen bij te planten.

“Dat gebeurt vooral waar er plaats is”, zegt schepen van Milieu Sus Vissers (CD&V). “We voorzien vele bermen van bomen, struiken en bloemen.”

Bruno Fiesack (Plus) stelde voor om een geboortebos aan te planten. “In zo’n bos komen jonge gezinnen wandelen om te kijken hoe het met hun aangeplante boom staat. De aanplanting is ook een moment voor ouders met een pasgeboren kindjes samen te vieren.”

Maar er zijn in de gemeente zo’n tweehonderd geboortes per jaar, dus moet er al een grote plek voorhanden zijn. “En die is er momenteel niet”, vult Vissers aan. “Hij nodigde iedereen uit om voorstellen te doen.”

“We hebben al zo’n 30 hectare bos in eigendom”, weet burgemeester Wouters (CD&V). “En aan het Huis van het Kind planten we een geboorteboomgaard.”

Helga Hoeymans vroeg om contact op te nemen met de eigenaars van het crossterrein Molenbergen voor een uitbreiding van hun bos. vwMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio