Ook cultuurcentrum de Werft in Geel doet mee aan het project. 

Ook cultuurcentrum de Werft in Geel doet mee aan het project. ©  Joren De Weerdt

Cultuurcentra zorgen voor Eigen Kweek op podium

Geel, Hoogstraten -

Met Eigen Kweek begeleiden 37 Vlaamse cultuurcentra beginnende podiumkunstenaars bij hun eerste stappen naar een breder publiek. Ook de centra in Geel en Hoogstraten scharen zich achter het project.

Eigen Kweek begon vijf jaar geleden als een begeleidingsprogramma van beginnende podiumkunstenaars in Vlaams-Brabant, maar breidt nu uit naar andere provincies. In onze contreien onderschrijven cultuurcentrum de Werft in Geel en Gemeenschapscentrum Hoogstraten de aanpak.

Ondersteuning

Creatievelingen die minder dan drie jaar afgestudeerd zijn in theater, circus, performance of een mengvorm, krijgen met Eigen Kweek de nodige tijd, ruimte, technische en andere ondersteuning en budget, om een allereerste productie te realiseren. In het najaar van 2021 volgt een tournee langs culturele centra in de eigen provincie, met de kans op een oversteek naar andere regio’s.

Voor het eerst kunnen ook aspirant-zakelijke leiders intekenen op het programma. Zij krijgen begeleiding van managementbureau Klein Verzet voor de zakelijke en productionele kant. Kandidaten kunnen zich nog tot 31 januari aanmelden bij de verschillende cultuurcentra, waarna de selectie van de projectdeelnemers gebeurt.  (ho)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio