Liese Bergen (sp.a) 

Liese Bergen (sp.a) ©  BERT DE DEKEN

“Laat lokale helden pleiten voor vaccinatie”

Herentals -

Met de grote vaccinatiecampagne in het verschiet is een deel van de bevolking nog altijd niet overtuigd van het nut van deze prik. Liese Bergen (sp.a) pleit daarom voor een enthousiasmerende campagne.

Inwoners van de Eerstelijnszone Middenkempen moeten voor hun coronaspuitje naar de legerbasis in Grobbendonk of sporthal Tielenhei in Tielen (Kasterlee). Maar lang niet iedereen is van plan om zich daar te laten prikken. “We moeten proberen om zoveel mogelijk mensen te overtuigen, en daarin is zeker een rol voor de stad weggelegd”, stelt oppositieraadslid Liese Bergen (sp.a) voor. Via een campagne met lokale helden kunnen we mensen over de streep trekken. Want hoe meer mensen we overtuigen, hoe meer mensen we beschermen tegen het coronavirus en hoe sneller we opnieuw van onze vrijheid kunnen genieten.”

Die lokale helden ziet Bergen breed: van lokale zelfstandigen over creatievelingen en sporthelden tot burgers die zelf corona hebben gehad. “Die creatieve en lokale promo- en informatiecampagne kunnen we zichtbaar maken via sociale media, maar evenzeer via affiches die we verspreiden in onze stad.” Tachtigplussers denkt ze vooral via een belronde te kunnen bereiken.  (ho)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio