© TVO

Oplossing gevonden voor koppel dat kampeert aan OCMW-gebouw

Beveren -

Een koppel uit Beveren geraakte in financiële moeilijkheden en moest hun sociaal huurhuis verlaten waardoor ze geen onderdak meer hadden. Bij wijze van protest sloegen ze kamp op aan het OCMW. De gemeente heeft nu voor hen tijdelijk onderdak gezocht.

Dieter Verschooren

LEES OOK: Koppel kampeert op parking OCMW na uithuiszetting: “We staan schaakmat”

Robby Goossens en Isabelle Schepers hebben de afgelopen week buiten geslapen. Het koppel kon de huishuur niet meer betalen en werd onverbiddelijk op straat gezet. Een tijdelijke oplossing die ze voorgesteld kregen door het OCMW van Beveren was voor hen geen optie.

Om een statement te maken sloeg het koppel hun tentje eerst op in het Pareinpark, om dan naar de tuin van het OCMW-gebouw in Beveren te trekken. Een luide kreet om hulp, die intussen zijn vruchten heeft afgeworpen.

“Het koppel dat kampeerde aan het OCMW-gebouw in Beveren heeft intussen tijdelijk onderdak gekregen buiten Beveren”, legt schepen van Sociale Zaken Dirk Van Esbroeck (CD&V) uit.

Definitieve oplossing

“Uiteraard kunnen we hier in Beveren niet zomaar een schuif opentrekken en er een woning uithalen, dat vraagt tijd. We werken nu aan een definitieve oplossing samen met de maatschappelijk werker”, zegt de schepen. “We blijven wel verantwoordelijk voor die mensen. Het is niet zo dat we ze onderbrengen in een andere gemeente om er bij wijze van spreken van af te zijn, dus we blijven hen opvolgen.”

De grootste reden voor de uithuiszetting was dat Robby en Isabelle hun huur niet meer kunnen betalen. Die zou volgens hen plots met enkele honderden euro’s gestegen zijn. Robby raakte daarbovenop zijn uitkering ook kwijt.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio