Spoorwegovergangen afgesloten in Nijlen nadat vrachtwagen tegen slagboom rijdt

Nijlen -

In het centrum van Nijlen reed een vrachtwagen gisteren rond 14u tegen een slagboom van de spoorwegovergang. De chauffeur had het rood licht genegeerd en reed na de botsing ook gewoon verder. Een half uur lang waren bijna alle spoorovergangen in Nijlen dicht, wat tot chaos leidde.

De ravage was groot nadat een vrachtwagen in de vroege namiddag in de Statiestraat inreed op een gesloten bareel van een spoorwegovergang. “Rond 14u heeft een vrachtwagen de rode knippersignalen aan de spoorovergang genegeerd en daarna botste hij tegen de slagbomen die naar beneden gingen”, vertelde schepen van Mobiliteit Bert Celis nadien. “De vrachtwagen is gewoon verder gereden en de aankomende trein kon niet meer stoppen, waardoor de slagboom volledig vernield was.”

Omrijden via N14 en N116

Gedurende een half uur daarna waren de vier spoorovergangen in het centrum van Nijlen afgesloten. Infrabel was snel ter plaatse om de slagboom te vervangen, maar de spoorwegovergang in de Statiestraat bleef ook tijdens de avondspits dicht. Het verkeer moest omrijden via de N14 en de N116 en ook fietsers en voetgangers konden niet passeren. Rond 19.30u was de spoorwegovergang hersteld en kon alle verkeer opnieuw passeren. Ook de vrachtwagenchauffeur die de overlast veroorzaakt had, werd gevonden.”

(givl)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio