Een heidecorridor tussen Duivelskuil en Eksterheide zorgt voor een ecologische verbinding tussen de twee natuurgebieden in Beerse. 

Een heidecorridor tussen Duivelskuil en Eksterheide zorgt voor een ecologische verbinding tussen de twee natuurgebieden in Beerse. © Bart Van den Langenbergh

Heidecorridor legt ecologische verbinding aan tussen Eksterheide en Duivelskuil

Beerse -

De aanleg van een heidecorridor op Gemeenteheide in Beerse brengt een ecologische verbinding tot stand tussen de natuurreservaten Eksterheide en Duivelskuil. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de loop van februari en maart.

Met het aanbrengen van een heidecorridor worden de open ruimtes, bestaande uit heide, graslanden en landduinen met elkaar verbonden. De uitwisseling van dieren in die open natuur, zoals hagedissen, sprinkhanen, vlinders en kleine zoogdieren verloopt dan een stuk gemakkelijker.

“De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van het kroonhout (dikke takken en kruinen, red.), het frezen van de overgebleven boomstronken en het plaatsen van twee schapenrasters. De naaldbomen in de corridor zijn in 2020 al geveld”, schetst Luc Van Assche, boswachter bij het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB).

“De begrazing door heideschapen zorgt voor een afwisseling van heide, pijpenstrootje, kleine boompjes en bramen. Dit is ook een aantrekkelijk leefgebied voor vogels, vlinders, hagedissen en sprinkhanen.” ANB heeft voor de aanleg van de heidecorridor een projectsubsidie toegekend. De werkzaamheden in het gebied vinden plaats in de loop van februari en maart dit jaar. Er is volgens de boswachter maar weinig hinder voor de wandelaars. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio