Sportclub Acro II Gym kan op steun rekenen 

Sportclub Acro II Gym kan op steun rekenen © Jan Brys

270.000 euro coronasteun voor verenigingen

Brasschaat -

Het Brasschaatse gemeentebestuur kent 270.000 euro van het Vlaamse coronasteunfonds toe aan de lokale vrijetijdsverenigingen. Daarvan gaat 30.000 euro naar de aankoop van gemeenschappelijk materiaal.

Het betreft alle niet-professionele verenigingen die aangesloten zijn bij de sport-, jeugd- of cultuurraad. In totaal zijn dat 157 verenigingen, samen goed voor 22.793 leden.  

“Van die 30.000 euro kopen we materiaal dat door de verenigingen bij de gemeente kan worden ontleend. Het gaat onder meer om audiovisueel materiaal, vouwtentjes en verlichting. De overige 240.000 euro wordt evenredig verdeeld op basis van ledenaantal van de verschillende verenigingen. Het aandeel van de sportverenigingen bedraagt 58 procent omdat zij met 91 clubs het best vertegenwoordigd zijn. Met deze steun willen we vooral een boodschap van hoop en dank geven”, verduidelijkt sportschepen Adinda Van Gerven (N-VA).

“Brasschaatse culturele organisaties zonder structurele subsidie uit Vlaanderen en Brasschaatse inwoners die actief zijn in de artistieke cultuursector kunnen financiële steun aanvragen. We hopen het sociale leven via cultuur opnieuw te kunnen opstarten”, voegt cultuurschepen Carla Pantens (N-VA) eraan toe. (jbr)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio