©  BELGA

Ook Igor Vetokele blijft bij Westerlo tot 2024

Aanvoerder Lukas Van Eenoo (29) tekende vorig week een contract dat hem nog drie seizoenen extra aan Westerlo bindt. Vandaag was het de beurt aan Igor Vetokele. De 28-jarige aanvaller met Angolese roots bereikte net als die andere West-Vlaamse sterkhouder - ze scoorden allebei zes keer dit seizoen - een akkoord over een contractverlenging tot 2024.

bdh

LEES OOK: Aanvoerder Lukas Van Eenoo blijft in ’t Kuipje: “Ik dank veel aan Westerlo”

Vetokele reageerde enthousiast. “Ik ben ontzettend blij met dit nieuwe contract en hoop dat we samen de ambitie van Westerlo, om naar de Jupiler Pro League te promoveren, kunnen realiseren. Sinds mijn overstap naar Westerlo in de zomer van 2019 zette de club enorme stappen vooruit. Je merkt het aan alles. Onze sportieve doelstelling halen, zou de kers op de taart zijn.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook algemeen directeur Wim Van Hove was in zijn nopjes met de bereikte deal. “We waren er absoluut snel uit met Igor. Beide partijen weten wat ze aan elkaar hebben en de onderhandelingen verliepen zeer vlot.”

“Van Eenoo en Vetokele zijn niet de enige spelers met een aflopend contract. Het geldt ook voor Kurt Abrahams, Fabien Antunes, Maxime Biset, Ambroise Gboho en Christophe Janssens. Fabien vertrekt aan het einde van het seizoen. Die beslissing is genomen. Met de vier andere spelers is gesproken. Maar we wachten even af. Het rendement van Kurt Abrahams ligt lager dan de voorbije seizoenen. Gboho en Janssens kwamen weinig in actie. Voor Maxime Biset, die 35 wordt in maart, bekijken we hoe de situatie evolueert. Of Westerlo al dan niet promoveert.”

“Met Rubin Seigers haalden we al een nieuwe centrale verdediger binnen. Ook voor ons Turkse trio - Baris Alici, Atabey Ciçek en Berke Özer - is het te vroeg. Ze worden alle drie geleend en we zijn afhankelijk van de Turkse clubs door wie ze worden uitgeleend. De Fransman Thomas Ephestion wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan RWDM en Souleymane Kone vertrekt naar het Poolse Wisla Krakau. Voor Yunusa Muritala is er interesse van een eersteklasser uit Letland. Ook voor het duo Ghandri en Ghorzi blijven we naar een oplossing zoeken.”

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws