De inbrekers richtten vooral schade aan in het scoutslokaal. 

De inbrekers richtten vooral schade aan in het scoutslokaal. © RR 

Na zoveelste inbraak zijn scouts Schorvoort het ronduit beu

Turnhout -

In de lokalen van de scouts van Sint-Franciscus Schorvoort is alweer ingebroken. “Jongeren die zich vervelen”, vermoedt groepsleider Michiel Pasmans. Buurtbewoners beloven een oogje in het zeil te houden.

Eén inbraak in 2019, twee in 2020 en in de nacht van dinsdag op woensdag alweer een. De scouts zijn het hartgrondig beu. “Onze nieuwe sloten hebben standgehouden. Daarom hebben ze deze keer maar een raam ingegooid”, zegt Michiel Pasmans. “Het lijkt er sterk op dat dit het werk is van jongeren die zich vervelen vanwege de coronamaatregelen. Waardevolle dingen zijn er niet verdwenen. Wel wat truien en een beetje drinkgeld. Maar er is vooral veel rommel gemaakt. De kasten zijn overhoop gehaald, er zijn vernielingen aangericht.”

Er werd een raam ingegooid. 

Er werd een raam ingegooid. ©  rr

Zwerfvuilvrijwilligers

De lokalen van de scouts liggen wat verscholen achter het parochiecentrum van Schorvoort. “Te ver voor sociale controle”, beseft Michiel, die via de sociale media een oproep deed om een oogje in het zeil te houden. “De buurt hangt hier goed aaneen. Er kwam meteen reactie. Enkele zwerfvuilvrijwilligers beloven om wat vaker langs het lokaal te passeren. Er zijn ook wandelaars die dagelijks bij het lokaal afspreken om aan hun wandeling te beginnen. Een van hen liet weten dat er gisterenavond om 19.30u nog niets verdachts te zien was. Vermoedelijk zijn de inbrekers later aan de slag gegaan.”

De kans bestaat dat het om jongeren uit de buurt gaat. “Ik sluit dat niet uit. Het zijn allicht personen die weten dat ze hier ongestoord hun gang kunnen gaan. Maar dat mag nu toch ophouden.”

 (gvn)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio