©  rdb

Man springt van viaduct in Vilvoorde met dochtertje in zijn armen

De lichamen van twee personen die vanochtend zijn aangetroffen onderaan het viaduct van Vilvoorde zijn van een vader (35) en zijn dochter (6). De man zou om vier uur vanochtend van het viaduct gesprongen zijn met zijn dochter in de armen. De man was eerder deze week opgepakt omdat de moeder vreesde dat hij hun kind iets zou aandoen. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor moord lastens de 35-jarige man en een mogelijk nog onbekende dader.

Dirk Coosemans, Robin De Becker, Dimitri Berlanger

De politiezone VIMA kreeg iets voor 4u een melding, dat er een voertuig stond op de binnenring met daarnaast een ladder. Beneden op het kruispunt van de Harensesteenweg met de Gillekensstraat in Vilvoorde, werden 2 lichamen aangetroffen. Eén lichaam kon al quasi zeker geïdentificeerd worden als een 35-jarige man uit Willebroek, hij had zijn identiteitskaart op zak, en het aangetroffen voertuig stond ingeschreven op naam van zijn vader. Het andere lichaam betrof het lichaam van een kind, en kon op grond van foto’s vermoedelijk worden geïdentificeerd als zijn 6-jarige dochter.

Het parket Halle-Vilvoorde heeft het labo en de wetsdokter ter plaatse gestuurd, en heeft ook nazicht laten uitvoeren op de adressen van de man, zijn vader, zijn ex-partner (de moeder van het meisje), en het adres van een andere ex-partner waarmee hij nog een 13-jarige dochter heeft, om zeker te zijn dat er geen andere slachtoffers meer waren. Iedereen bleek veilig te zijn. De moeder van het meisje werd door de diensten slachtofferbejegening van de lokale politie verder opgevangen en begeleid.

Er werd een onderzoeksrechter gevorderd voor moord, lastens de 35-jarige man en een eventuele onbekende dader. Het parket is vanochtend ter plaatse met de onderzoeksrechter, de wetsdokter en het labo afgestapt. Deze afstapping is intussen afgelopen.

Er wordt actief gezocht naar getuigen en de beschikbare camerabeelden van de wegpolitie worden geanalyseerd. Het onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de feiten zich precies hebben voorgedaan. Er is ook uitgebreid toxicologisch onderzoek bevolen, o.a. om te proberen achterhalen of het meisje nog leefde voor de sprong. Deze resultaten zijn uiteraard nog niet beschikbaar. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de man alleen gehandeld heeft, maar ook dat wordt nog verder onderzocht.

Afscheidsbrief

Bij de man thuis werd een afscheidsbrief aangetroffen. Maandag bleek de mama van het meisje een aangifte gedaan te hebben bij de politie, omdat ze vreesde dat de man hun kind iets zou aandoen. Het parket van Antwerpen heeft de man toen onmiddellijk laten arresteren en verhoren, maar uit dat verhoor bleken geen verontrustende elementen om te vrezen dat hij inderdaad iets concreets van plan zou zijn. Hij werd dus vrijgelaten na verhoor. Het parket van Antwerpen heeft wel nog sociale onderzoeken bevolen voor het gezin, zodat zij verder opgevolgd konden worden.

Ook Vilvoords burgemeester Hans Bonte werd meteen op de hoogte gesteld van het tragische overlijden. Hij kent naar eigen zeggen de persoon in kwestie ook persoonlijk. “Niet dat hij een publiek figuur was, maar veel Vilvoordenaren zullen hem wel eens tegen het lijf zijn gelopen in onze stad”, aldus Bonte. “Het is uiteraard een zeer schrijnende situatie.”

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners