De politie kwam met meerdere ploegen naar de Charles De Costerlaan. 

De politie kwam met meerdere ploegen naar de Charles De Costerlaan. ©  rr

Hond bijt jongeman en politieagent bij vechtpartij op Linkeroever

Linkeroever -

Een losgeraakte hond heeft woensdagmiddag een jongen en een politie-inspecteur gebeten in de Charles De Costerlaan op Linkeroever. De hond en de eigenaar werden meegenomen naar het politiekantoor.

Sam Reyntjens

In de Charles De Costerlaan op Linkeroever kregen drie minderjarige kerels het woensdagvoormiddag rond 10.30u met elkaar aan de stok. “Er ontstond een vechtpartij”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Net op dat moment kwam de vader van een van de jongens met zijn hond voorbij gewandeld. “De hond is losgeraakt en heeft aangevallen”, aldus de politie.

Een van de betrokken minderjarigen werd verschillende keren gebeten, onder meer in het aangezicht, hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een tweede minderjarige werd eveneens naar het ziekenhuis gebracht, hij was ook door de hond gebeten maar was er minder erg aan toe.

De politiezone Antwerpen kwam met meerdere ploegen ter plaatse om de hond te vangen en de betrokkenen te arresteren. Het dier beet bij die interventie ook een politie-inspecteur. “Onze collega raakte lichtgewond”, zegt Bruyns.

Uiteindelijk kon de bijtgrage viervoeter overmeesterd worden, hij werd meegenomen naar het politiekantoor in de Noorderlaan. Ook de eigenaar werd naar het politiebureau gebracht. Het parket meldt dat de betrokkenen na verhoor mochten beschikken, er werd dus niemand voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Het verdere onderzoek zal een antwoord op verschillende vragen moeten geven. Een van de slachtoffers verklaarde aan de politie dat de hond bewust als wapen gebruikt werd en dat het baasje zijn dier aanspoorde om aan te vallen, een versie die ook door een getuige bevestigd werd. Andere getuigen zouden dat verhaal dan weer tegengesproken hebben. Ook of de vader toevallig voorbij kwam wandelen of dat er sprake was van een geplande ontmoeting is nog niet uitgeklaard.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio