De protestactie van Vlaams Belang aan de Didasco-school in de Slachterijstraat. 

De protestactie van Vlaams Belang aan de Didasco-school in de Slachterijstraat. ©  kristin matthyssen

Vlaams Belang protesteert tegen snelheidsduivels in Slachterijstraat

Oostmalle -

Vlaams Belang protesteerde in de Slachterijstraat in Oostmalle tegen de gevaarlijke verkeerssituatie. Die is daar volgens de partij nog verergerd door de wegversmallingen, betonblokken en het afsluiten van het Schildeken met paaltjes. De politie Voorkempen kwam controleren of de manifestatie volgens de coronaregels verliep.

Kristin Matthyssen

In de Slachterijstraat bevindt zich een school en passeren ook veel scholieren met de fiets die bijvoorbeeld van het Immaculata Instituut komen. Er passeert veel gemotoriseerd verkeer in de straat. De fietsers hebben geen afgescheiden fietspad.

Volgens Vlaams Belang werken de verkeersingrepen die al gebeurden, zoals de wegversmallingen en het afsluiten van de zijstraat Schildeken met paaltjes, niet naar wens. “Integendeel, auto’s razen nu meer dan ooit om als eerste door die wegversmalling te geraken en niet te hoeven wachten”, zegt raadslid Tom Lauryssen van Vlaams Belang. “Met de nieuwe woningen in het Klaverveld zal de situatie enkel verergeren. Wij vragen daarom om van de Slachterijstraat een fietsstraat te maken, met eenzelfde snelheid over de hele lengte met eventuele uitbreiding naar de zijstraten.”

Vlaams Belang wil ook afgelijnde fietspaden met doorlopende witte lijnen en een bijkomende ontsluiting van de wijk en straten rond de Begonialaan. “Wij willen geen afbrekende kritiek geven, maar willen deze problematiek in de aandacht houden”, zegt Lauryssen.

De actievoerders in de Slachterijstraat.  

De actievoerders in de Slachterijstraat.  ©  Kristin Matthyssen

De vier protesteerders stonden een tijdlang met een spandoek aan de Didascoschool. Ze deelden ook flyers uit in de brievenbussen. Politie Voorkempen controleerde de identiteiten van de actievoerders en controleerde of alles wel coronaproof verliep. Omdat ze met vier waren, mondmaskers droegen, afstand hielden en niet rechtstreeks flyers aan voorbijgangers uitdeelden, mochten ze voortdoen.

MEER OVER Mobiliteit stad & rand