Zuidrand zoekt muzikaal talent voor liefdesverklaring

Kontich, Zuidrand -

Om de muzieksector een hart onder de riem te steken, organiseert VI.BE de tweede week van februari een grootschalige liefdesverklaring aan de Belgische muziek. Het samenwerkingsverband Zuidrand sluit zich hierbij aan en zoekt lokaal muzikaal talent.

Voor de Week van de Belgische Muziek van VI.BE, het aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector, van 8 tot 14 februari, slaan Kontich, Mortsel, Aartselaar, Lint en Hove de handen in mekaar met Radio Zuidrand. Samen ontwikkelen ze verschillende initiatieven.

De gemeenten geven lokaal muzikaal talent de kans om filmpjes of demo’s te verspreiden via de gemeentelijke website en sociale media. Samen met Radio Zuidrand worden tijdens het Valentijnsweekend ook een paar speciale uitzendingen op poten gezet. Op zaterdag 13 februari presenteert de lokale radio een Belgische top 100 waarvoor de luisteraars voor 11 februari hun favoriete top 3 kunnen insturen. Dat kan via mail naar beltop100@radiozuidrand.be. De top 100 wordt uitgezonden tussen 10 en 18u.

Op zondag 14 februari zendt Radio Zuidrand van 10 tot 18u live uit vanuit Cultuurhuis Altena in Kontich. In deze speciale Valentijnsuitzending krijgen lokale talenten de kans om hun demo of filmpje te laten afspelen of om een interview te geven. Dat geven ze voor 5 februari door aan de cultuurdienst.

Ode op het terras

VI.BE roept iedereen met een hart voor muziek ook op om een massale ode te brengen door op zondag 14 februari om 17u plaats te nemen op de stoep, terras, balkon of voor een open raam en een liveversie te brengen van een Belgisch nummer dat hun na aan het hart ligt.

Aanmelden kan via de facebookpagina van VI.BE. (bar)

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio