De politie sloot twee weken geleden het chaletpark Fauwater op de Lichtaartsebaan in Kasterlee af na een corona-uitbraak. 

De politie sloot twee weken geleden het chaletpark Fauwater op de Lichtaartsebaan in Kasterlee af na een corona-uitbraak. © Bart Van den Langenbergh

Extra coronamaatregelen in chaletpark Fauwater een maand verlengd

Kasterlee -

Hoewel de corona-uitbraak in het chaletpark Fauwater in Kasterlee volledig onder controle is, blijft op het terrein de mondmaskerplicht gelden tot eind februari. De bewoners mogen ook nog niet bij elkaar op bezoek gaan.

Het chaletpark Fauwater achter het gelijknamige hotel op de Lichtaartsebaan in Kasterlee ging twee weken geleden enkele dagen in lockdown door zestien besmettingen met Covid-19 bij de voornamelijk Oost-Europese bewoners. Na het testen van 232 personen kwamen nog twee bijkomende besmettingen aan het licht. De lockdown werd op zaterdag 16 januari grotendeels opgeheven maar de bewoners moesten zich wel houden aan een algemene mondmaskerplicht op het terrein. En ze mogen niet bij elkaar op bezoek gaan in de chalets. Het gemeentebestuur van Kasterlee verlengde die twee maatregelen op Fauwater tot zondag 28 februari.

Hermetisch afgesloten

“De mensen mogen wel het terrein verlaten om te gaan werken of boodschappen te gaan doen”, zegt Ward Kennes (CD&V), burgemeester van Kasterlee. “De laatste testresultaten zijn allemaal negatief. De infectie is aan het uitdoven. Dat had omgekeerd kunnen zijn als we niet zo’n draconische maatregelen hadden genomen. Dan zouden er misschien besmette mensen naar werven of bedrijven zijn getrokken en zou er van daaruit een heel grote verspreiding in de Kempen geweest zijn.” De politie sloot tijdens de uitbraak van corona de omgeving van Fauwater hermetisch af. Een mobiel testcentrum van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) kwam ook ter plaatse om alle bewoners te testen. (bvdl)  

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio