©  BELGAIMAGE

Futsalduivels beginnen beslissende kwalificatiereeks op weg naar het EK

De Rode Duivels futsal beginnen donderdag (om 20u) aan hun laatste rechte lijn op weg naar het EK van 2022 in Nederland (9 januari-6 februari 2022). Finland is in de Luikse Country Hall de eerste tegenstander in de tweede (en beslissende) kwalificatiereeks. De Belgen bleven ongeslagen in de eerste kwalificatiereeks en wonnen zondag nog een oefenduel tegen Nederland (1-0).

Bron: BELGA

Na het duel van donderdag tegen Finland volgt volgende week dinsdag al het tweede kwalificatieduel, opnieuw in Luik, tegen Montenegro. Noch Finland, noch Montenegro haalde ooit een EK-eindronde. De Belgen mogen dus hopen op twee overwinningen. Na een uitduel op 4 maart in Montenegro volgt een dubbel duel met groepsfavoriet Italië. De tweevoudig Europees kampioen (2003 en 2014) mikt resoluut op de groepswinst en rechtstreekse plaatsing voor het EK. De campagne wordt voor de Duivels afgesloten met een uitmatch in Finland.

De winnaars van de acht poules en de zes beste runner-ups plaatsen zich voor de eindronde. De twee andere tweedes spelen een barrageduel voor het laatste ticket. De Belgische nationale futsalploeg doorliep ongeslagen de vorige kwalificatieronde in een groep met Armenië, Schotland en Montenegro. De manschappen van bondscoach Karim Bachar misten de voorbije twee EK’s. Ze speelden sinds het eerste EK futsal in 1996, waar België brons veroverde, haar beste resultaat ooit, zes eindrondes. Als je het EK van 2014 in Antwerpen niet meetelt - België was toen automatisch gekwalificeerd - is EK-kwalificatie geleden van 2010.

Portugal won de laatste editie van het EK in 2018.

Kalender:

28 januari: BELGIË - Finland

2 februari: BELGIË - Montenegro

4 maart: Montenegro - BELGIË

9 maart: Italië - BELGIË

8 april: BELGIË - Italië

13 april: Finland - BELGIË

Selectie:

Ibrahim Adnane (Charleroi), Jasper Buyl (Antwerpen), Leonardo Carello Aleixo (Halle-Gooik), Reda Mohamed Dahbi (Charleroi), Steven Dillien (Antwerpen), Lucas Diniz Pinheiro (Lille/Fra), Soufian El Fakiri (Charleroi), Abdelhalim Ettalaki (Antwerpen), Marvin Ghislandi (Charleroi), Moustafa Idressi (Charleroi), Bram Meyers (Halle-Gooik), Joren Paulus (Borgloon), Omar Rahou (Charleroi), Abdelhakim Sababti (Real Noorderwijk), Ahmed Sababtu (Antwerpen), Rafael Bruno Teixeira (Halle-Gooik), Kenneth Vanderheyden (Borgloon), Dries Vrancken (Hasselt)

Meer sportnieuws