©  BELGA

Sven en Thibau Nys kijken weer vooruit na niet-selectie voor WK

Geen Thibau Nys komend weekend op het WK veldrijden voor beloften in Oostende. Een verrassing voor velen, waaronder de Nysen zelf. “Ik bewonder de manier waarop hij hiermee omgaat”, komt papa Sven Nys nog eens terug op de beslissing van bondscoach Sven Vanthourenhout.

Vincent Van GenechtenBron: CyclingTips

“Het was dit seizoen inderdaad allemaal iets te weinig bij Thibau”, klonk het vorige week uit de mond van de bondscoach. “Ik weet zeker dat hij er in de top vijf hadden kunnen eindigen”, reageerde Sven Nys niet veel later aan onze redactie.

In een dubbelinterview met CyclingTips kwamen beide heren nog eens terug op de zaak. “Dat was een zware pil om te slikken”, aldus Sven. “We hadden het ook gewoon niet verwacht, maar we respecteren de beslissing van de bondscoach. Ik heb het gevoel dat Thibau op de weg terug is na enkele blessures in de Kerstperiode en opnieuw stabiele resultaten aan het rijden is. Maar er komen nog andere wedstrijden aan.”

“Dit zijn belangrijke lessen voor hem. Hij is volwassen en moet leren om dit te kunnen loslaten. Ik bewonder hem voor de manier waarop hij negatieve zaken snel kan loslaten. Als renner leerde ik das pas veel later in mijn carrière. Omgaan met negativiteit in het leven is een echt talent van Thibau, dat hij dus al heeft vanaf een jonge leeftijd.”

 

 ©  Foto Marc Van Hecke

Geen “extra bonus”

De jonge Nys antwoordde naar eigen zeggen “met zijn pedalen” door afgelopen weekend veertiende te worden in Hamme, als tweede belofte na Niels Vandeputte. Het WK heeft hij intussen achter zich gelaten, zei hij toen nog.

“Ik denk dat ik een plaats had moeten krijgen in die ploeg”, aldus Thibau Nys nu. “Ik had dolgraag willen laten zien wat ik kan doen, maar het heeft me eerlijk gezegd niet wakker gehouden. Het voelt deze keer ook wat meer aan als een gewone wedstrijd omdat er geen publiek zal zijn. Die extra bonus van een WK in Vlaanderen is dus eigenlijk weg.”

MEER OVER Sven Nys

Meer sportnieuws