© ATV

Loop- en fietspiste op dak van woonblok Havn Nieuw Zuid

Het woonblok Havn, bijna klaar aan de Michiel De Braeystraat op Nieuw Zuid in Antwerpen, pakt uit met een nieuwigheid: een loop- en wandelpiste van 160 meter op het dak. Rondjes lopen met zicht op Linkeroever en, als het meezit, een ondergaande zon moet er de nieuwe bewoners in vorm houden.

Een looppiste is natuurlijk nog iets anders dan een betonstrook van 160 meter. Voor alle duidelijkheid: een echte atletiekpiste heeft een afmeting van 400 meter en toch minimum vier loopbanen naast elkaar. Maar het aanbod is verleidelijk: wie in Havn komt wonen, kan het dak op, 20 meter boven Scheldeniveau, om er te wandelen of joggen. Of de kinderen veilig een rondje te laten fietsen.

LEES OOK. Loop- en fietspiste op dak van woonblok op 20 meter hoogte

 ©  Triple Living

De Zweedse architect van het gebouw, Johannes Norlander, vond de strook op het dak wel een tof idee. “Aanvankelijk leek het een folieke, maar sinds de coronacrisis is uitgebroken lijkt het zo gek niet meer. Ondertussen is het een echte meerwaarde voor de eigenaars en huurders van het gebouw”, zegt Maarten Verhaegen van projectontwikkelaar Triple Living. Er komen aan de wandel- en loopstrook ook bankjes, allemaal makkelijk toegankelijk via de bewonerslift.

Triple Living denkt er stiekem aan om de looppiste deel uit te laten maken van de volgende Urban Trail, het loopevenement langs onverwachte plekjes in Antwerpen. “Het zou fijn zijn de buitenwereld eens mee te laten genieten, nu is de piste enkel toegankelijk voor wie er woont. Als de vereniging van mede-eigenaars het een goed idee vindt, want ik kan me ook voorstellen dat ze niet staan te springen om duizenden lopers te ontvangen”, zegt Kristof Schellekens, marketing director van Triple Living.

Wie voor een marathon wil trainen: na 262 rondjes op het Havn-dak kan je afklokken!

 ph

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wonen in stad Antwerpen