De Academie voor Muziek en Woord werd als eerste aangepakt. 

De Academie voor Muziek en Woord werd als eerste aangepakt. © Jan Brys

Gemeente investeert in energetische renovatie patrimonium

Brasschaat -

Het Brasschaatse gemeentebestuur maakt in 2021 werk van een energetische renovatie van de Hemelhoeve, de bibliotheek en drie schoolgebouwen. De Academie voor Muziek en Woord is al aangepakt.

Met onder meer die maatregelen wil het gemeentebestuur de CO2-uitstoot tegen 2030 met 40% verminderen.  

“Deze maatregelen kaderen in de Burgemeestersconvenant 2030. Er is een energie- en klimaatactieplan ‘Sustainable Energy and Climate Action Plan’ uitgewerkt. In dit SECAP liggen enkele speerpunten vast”, legt schepen voor patrimonium Goele Fonteyn (N-VA) uit.

“In 2021 gaan we de Hemelhoeve, de bibliotheek en de gemeentelijke scholen Gibo Heide, Gibo Driehoek en GIB aanpakken. We hebben intussen al de Academie voor Muziek en Woord gerenoveerd door dak- en muurisolatie, zonnewering en zo meer aan te brengen. Voor die energetische ingrepen kregen we een subsidie van 250.000 euro. De totaalprijs met de vervanging van de buitendeur erbij komt op 731.000 euro”, vervolgt de schepen.

“Verder gaan we de hofgracht langs de Miksebaan in ere herstellen zodat er een betere watertoevoer is naar de kasteelvijver. In de parkvijver De Mik gaan we slib ruimen en de vijverkanten herstellen”, aldus nog Goele Fonteyn.

(jbr)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio