©  REUTERS

Team Belgium vraagt ruim 400 vaccins voor Tokio 2021

Team Belgium heeft een aanvraag ingediend voor 400 tot 500 ­vaccins voor de Olympische ­Spelen van Tokio 2021. Dele­gatiedokter Johan Bellemans: “Liefst worden niet alleen de olympische atleten maar de volledige Belgische bubbel die naar Tokio vertrekt, gevaccineerd.”

hjb

Bellemans onderstreept dat het niet de bedoeling is dat Team Belgium vaccins van zorgpersoneel, dokters, kwetsbare groepen, ­dokters… ‘afneemt’. Hij pleit er wel voor dat atleten in een ­volgende fase (1B) aan de beurt kunnen komen, in de categorie van ‘personen met een essentiële maatschappelijke en/of econo­mische functie’. “We vinden dat we in die categorie thuishoren.”

“We zullen uiteraard onze beurt afwachten. De politieke bevoegde instanties hebben ons wel ­gevraagd om een aantal argumenten te bezorgen waarom we denken dat we binnen die cate­gorie behoren”, zegt Matthias Van Baelen, de woordvoerder van het BOIC, die de contacten met de politieke beleidsinstanties verzorgt. “Het is ook logisch dat het Overlegcomité daarover gaat. ­Zodra we groen licht krijgen, kan het snel gaan.”

Meer sportnieuws