© RR

Vader en zoon riskeren celstraf voor vechtpartij na Antwerp-Brugge

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen van zes maanden en twee jaar geëist tegen een vader en een zoon die betrokken raakten bij een zware vechtpartij in het Bosuilstadion van voetbalclub Antwerp. Daarbij raakte een lid van het securityteam zwaargewond.

Joris Van der Aa

De feiten dateren van 19 november 2019, na de door Antwerp gewonnen wedstrijd tegen aartsrivaal Club Brugge. Een groep Antwerpsupporters besloot om te gaan vieren in de cafetaria aan Tribune 1, op de tweede verdieping. Beklaagden Mike D.L. en zijn zoon Sam hoorden bij het uitbundige groepje.

Vader Mike D.L. liet zich opmerken door zijn luidruchtige, volgens sommigen storende gedrag. Hij sloeg hard op een tafeltje, wat voor het aanwezig veiligheidspersoneel reden was om hem aan te manen zich wat in te houden. Dan greep hij een barkruk vast en begon ermee in het rond te zwaaien, waarop het veiligheidspersoneel hem opnieuw probeerde te bedaren. Tevergeefs, want dan sprong de man op een tafel en begon erop te dansen. Opnieuw greep de security in, maar dat was niet naar de zin van de man. In de discussie die ontstond, donderde Mike D.L. van het tafeltje.

Veiligheidsverantwoordelijke Frank V. zag dat er een vechtpartij gaande was en probeerde in te grijpen. Hij probeerde Mike D.L. samen met zijn collega’s te overmeesteren en af te zonderen van de rest van de vechtersbazen. Op dat moment deelde de zoon een trap uit in de richting van de veiligheidsverantwoordelijke. Het duwen en trekken verplaatste zich naar de trappenhal. Daar escaleerde de boel opnieuw, omdat vader Mike D.L. zich opnieuw met de zaak bemoeide. De veiligheidsverantwoordelijke incasseerde klappen en werd achterwaarts van de trap geduwd. “Hij raakte ernstig gewond. Zijn knie was gebroken en vandaag is hij nog altijd niet helemaal hersteld”, aldus zijn advocaat Jorgen Van Laer.

Volgens Frank V. was Mike D.L. de dader. Die reageerde gisteren zéér emotioneel. “Ik heb dat echt niet gedaan”, aldus Mike D.L. “Ik kan het ook niet hebben gedaan, want op het moment dat Frank van trap viel, werd ik in een houdgreep gehouden door een andere veiligheidsagent.”

Het Openbaar Ministerie vorderde tegen de vader twee jaar met probatievoorwaarden. Tegen zoon Sam vorderde het parket zes maanden. Hij reageerde zo mogelijk nog emotioneler. “Ik spartelde uit schrik, ik wou niet stampen”.

Het Openbaar Ministerie vraagt ook dat vader en zoon een cursus agressiebeheersing volgen.

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio